Reklama
 
Blog | Eva Hrindová

Tip na film – asi se tam mihnu…

Ve čtvrtek 18. 1. 2007 ve 20 hodin uvede ČT2 dokument Roberta Sedláčka - Cesta k moci. Natáčel politiky v předvolební kampani a určitě měl snahu ukázat spíše zákulisí. Loni v létě oslovil i mě a přijel do Olomouce, aby natočil rozhovor se mnou a natočil i nějaké záběry z kontaktní kampaně. Byl to příjemný rozhovor a otázky, které kladl, šly k jádru věci. Myslela jsem - a trochu jsem i doufala - že se nakonec do filmu nedostanu:-)) Přece jen politický vývoj asi postavil do popředí jiné aktéry. Teď ale skoro s hrůzou zjišťuji, že se tam asi přece jen objevím. Protože se mi přístup režiséra zdál zajímavý a nebyl povrchní - dovoluji si vám tento film doporučit. 

Sama jsem také zvědavá, jaké budou reakce mých kolegů na mé vystoupení. Přiznám se, mám trochu strach. Nerada bych, abych vypadala jako naivní "hlupačka" která nechápe, jak to v politice chodí. Já to chápu moc dobře, ale odmítám prostě na některá pravidla přistoupit. To je moje volba a neznamená to, že nechápu politický chod.

Ostatně dovolím si ocitovat přímo režiséra z článku, který dnes vyšel na idnes:

Kvůli kontrastu s nejvyššími stranickými funkcionáři Sedláček vyzpovídal také kandidátku ODS Evu Hrindovou, kterou její spolustraníci v Olomouci odsunuli na chvost stranické kandidátní listiny.

Reklama

"To je taková 'panna v politice' a jsou na ní vidět naděje, které asi měli i ti ostatní, než se z nich stali 'cirkusoví medvídci'," dodal Sedláček, který prý v řadách sociálních demokratů podobnou "čistou duši" nepotkal.

Tak jo. Kdo mě čtete, podívejte se na film a budu vám vděčná za vaše JAKÉKOLIV názory. Psát mi je můžete na http://politicka.sblog.cz – už dnes se tam začaly objevovat nějaké názory k tomuto tématu.