Reklama
 
Blog | Eva Hrindová

Nejlepší na Vánocích? Vánoční večírky!

Vánoce se neodvratně blíží. Letos to nějak jde mimo mě. Mám náročnou práci a nějak nemám čas se poddat vánočním přípravám. Počasí nás taky moc neinspiruje - včera bylo teplo a pršelo...fuj! Kdo by v takovém počasí pekl vánoční cukroví? Mám akorát chuť si někam zalézt s knihou - nejlépe dobrou detektivkou. Ale něco přece jen Vánoce dost důrazně ohlašuje. Začíná období vánočních večírků. A ty já můžu:-)))

Mám totiž docela štěstí. V mém okolí je spousta fajn lidí, s kterými je docela zábava. Teď mě ale napadá – není to náhodou naopak? Není to tak, že sama takové lidi vyhledávám a podle toho si i hledám práci? Přiznávám, že jeden z argumentů, proč jsem si vybrala Seznam.cz – jako firmu, pro kterou budu pracovat – bylo i to, že jsem předpokládala, že tam budou mladí a nepříliš konzervativní lidé. A to se mi docela splnilo:-))) Do práce chodím opravdu ráda – a je to v nemalé míře i kvůli mým spolupracovníkům a dokonce i kvůli mým šéfům:-))) Takže vánoční večírek není něco, k čemu se upínáme jako k nějakému absolutnímu uvolnění. My se docela bavíme pořád. I když – opravdu v práci netančíme – to si snad užijeme až na večírku.

V ODS je to podobné. I když se občas pohádáme a někdy je to velká skepse a otrava (zvláště teď – výsledky vyjednávání jsou fakt tristní – viz. www.politicka.sblog.cz), jsme docela dobrá parta. Troufám si tvrdit, že je to trochu také tím, že nepatřím k těm, kteří by si zakládali na formální atmosféře. A protože většinou schůze vedu já, mohu to ovlivnit. Taky se docela bavíme pořád:-))) I když ten tanec – ten si teda fakt užijeme až na večírku! Nedovedu si představit, že bych se musela chovat jako někteří politici, které jsem naživo zažila. Pořád se kontrolovali. Hlavně aby nevypadli z role (kterou si ale přidělili sami). To já se ráda veselím, ráda se směju, ráda tančím, ráda vtipkuju, ráda bavím společnost…

Tak mě teď právě napadá: Proč by vlastně Vánoce měly být klidné, rozjímavé a patetické? Vlastně to nesnáším – všechny ty pomalé a meditativní řeči plné patosu. Nemohu ani pouštět televizi. I když jak zmizely hlasatelky, je to o něco lepší. Možná jsou ty vánoční večírky takovou obranou – před tím tíživým patosem a lepkavým a vlezlým dobrodiním. Slušně se máme chovat celý rok – nejen na Vánoce – a nemusíme o tom pořád mluvit.

Reklama

Ale možná ty Vánoce ještě vezmu na milost – už jsem si koupila asi pět kilo mouky a nějaké ořechy. Takže mi to nedá a asi něco i upeču:-))) A doufám, že to bude ta správná regenerace po těch divokých vánočních večírcích. A možná si u toho pečení budu nakonec i pobrukovat nějakou koledu. I když moc šancí tomu nedávám:-)) Raději si k tomu pustím něco drsnějšího, aby toho "cukru" nebylo až moc…