Reklama
 
Blog | Eva Hrindová

Mají muži rádi samostatné ženy?

Dlouho jsem tu nebyla - a nebudu lhát. Prostě mě přestala zajímat politika. To věčné pletichaření a trapné chování, které je zapříčiněno jen a jen snahou udržet si místo - většinou dobře placené a bez jakékoliv kontroly. Zaujal mě tady jeden článek od Angely Rogner - nevím přesný název - něco o feminismu. To je aspoň téma! Když to kdekoliv nadhodíte jako téma k diskusi, vždy se rozproudí zajímavá debata. Taky se ale můžete o některých lidech dozvědět i věci, které jim zrovna nelichotí.

Znám třeba spoustu mužů, kteří mají plnou hubu řečí o tom, jak respektují ženy, ale chovají se k nim jako hulváti. Taky znám mnoho žen, které se tváří jako samostatné výkonné ženy, ale doma pak s odporem posluhují svému muži. Znám ženy, které mají plnou hubu řečí o tom, jak je nutné respektovat ženy, ale k mužům se chovají jako k hovadům. A tak bych mohla pokračovat ještě dlouho.

Myslím si, že celý problém není o rovnoprávnosti žen. Je to o tom, jak jsme schopni respektovat druhého člověka a chovat se zodpovědně a spravedlivě k druhým lidem. A taky jak dovolíme jiným lidem se chovat k nám. Bez ohledu na pohlaví a na role, které se nám snaží vnutit většinová společnost. Obecně se dá říci, že opravdoví demokrati nemají problém se samostatnými ženami, nechovají se jako rasisti a jsou obecně tolerantní k menšinám. Takže ten, kdo se chová jako demokrat je většinou i feminista (jen to třeba o sobě ještě neví nebo má o problematice zkreslené informace) a naopak. A jestli se někdo prezentuje jako demokrat, ale k ženám se chová jako "šovinistické prase", tak skutečným demokratem opravdu není – je to jen maska.

V běžném životě se setkávám s naprosto – pro mě – nepochopitelným jevem. Ženy většinou mažou mužům med kolem huby. Nechce se jim s nimi jít do konfliktu, nechtějí vypadat jako hysterky a tak radši drží hubu a krok. V politice, v práci, v rodině, ve společnosti. Nechají muže mluvit věcné nesmysly, nechají je říkat ponižující vtipy a ještě se jim smějou, tváří se, že se baví i když se strašně nudí a co je nejhorší – v posteli předstírají orgasmy ostošest. Kdyby jen orgasmy, předstírají i vzrušení – jen aby nedejbože svému partnerovi nemusely říct, že je na to potřeba jít jinak! Vždyť co kdyby ho urazily a on si našel jinou ženu, která nebude mít připomínky…

Reklama

A pak takto rozmazlený muž narazí na jiný typ ženy – a je v šoku. Buď je to tupec a ženu, která si mu dovolila oponovat nazve prohnanou ambiciózní feministkou. I takové potkávám – bohužel jsou většinou ve vedoucích funkcích a dost mi setkávání se s takovými muži komplikuje život. Nebo je to chytrý muž a zjistí, že jiný typ komunikace – otevřenější a upřímnější – je zábavnější a pro něho přínosnější. Takové potkávám taky:-)) Skoro bych si troufla říci, že takových mužů je většina – škoda jen, že nejsou více v těch vedoucích funkcích:-)). Jen si je my ženy nesmíme kazit a rozmazlovat si je tím hloupým poníženým chováním, které je utvrzuje v tom, jakými jsou pány lidstva.