Reklama
 
Blog | Eva Hrindová

Kdo bude rozhodovat na kongresu ODS?

Tak se divím a divím. Poslední dobou docela chválím ODS za jasný postoj a dnes si čtu, že snad bude vláda s ČSSD a volby až v roce 2009. To je šok. Nechápu, proč nemůžeme jednat o předčasných volbách i s komunisty - vždyť to není jednání o vládě a podpoře. Proč chceme sestavovat vládu, která lidi akorát naštve. Nechceme stabilní vládu za každou cenu! Vždyť přece nejde o vládu - jde o reformy! Lidi nejsou hloupí, aby neviděli, že situace je bezvýchodná a jediným řešením jsou předčasné volby. Ty nejsou žádným selháním politiků...

Za této situace bude docela rozhodujícím kongres ODS. A já se smutkem musím konstatovat, že olomoucká ODS vyslala na kongres delegáty, kteří výše uvedené nechápou a je jim to jedno. Jede nový primátor, který sedí klidně v koalici na radnici s ČSSD, jede jeho oddaný radní, jede předsedkyně oblasti, která koaliční dohodu podepisovala a snad i iniciovala, jede místostarosta z Uničova, který na oblastním sněmu bránil promluvit jednomu z členů, a jeden mladý člen ze Šternberka o němž nic nevím. Jestli takoví delegáti, s takovým přezíravým postojem k principům a idejím, jedou i z ostatních oblastí a regionů, máme se na co těšit.

Jistým optimismem mě naplňují dnešní noviny. Jasně zaznívají hlasy regionálních představitelů ODS, kteří nová jednání s Paroubkem odmítají. Dělají to samé co já… Taky je budou mí kolegové z Olomouce vyzývat k odchodu z ODS a obviňovat je ze špatných volebních výsledků?:-)))

Znovu opakuji – kdyby nás bylo více, nikdy by oblastní sněm nemohl na kongres vyslat lidi, kteří svým jednáním ODS poškozují! A je mi jedno, co o mých článcích z mého regionálního blogu koluje mezi členy (i mezi těmi, kteří je nečtou – což je pikantní). Chci, aby ODS konečně mohla vyhrát volby a mohla sestavit silnou proreformní vládu – to je nejdůležitější!!!! Vidím to dnes a denně, s jakými problémy se potýkají podnikatelé, nezaměstnanost je velká, přesto je problém najít kvalitní dělníky, řemeslníky. Něco je hodně špatně a čím dřív to změníme, tím se podaří omezit fatální důsledky. A jestli to představitelé olomoucké ODS považují za přehnané a mé snažení za směšné, prokazují tím absolutní přezíravost a neschopnost vyhodnotit situaci. Stejně tak to platí na představitele venkovských olomouckých sdružení. Chovají se jako kdyby o nic nešlo a oni nebyli za nic zodpovědní… Pokoj jim nedám – i nadále budu (a nejen já) upozorňovat na věci, které ODS škodí a budu to říkat nahlas!

Reklama

Psáno pro blog: www.politicka.sblog.cz