Reklama
 
Blog | Eva Hrindová

Ach, proč jen nejsem zpěvačkou…

Minulý týden jsme měli docela náročnou schůzi místní rady. Ačkoliv se dobře známe a máme společný cíl a moje kolegy považuji téměř všechny i za přátele, byla to bouřlivá schůze. Protože jsem předsedkyně, musím (a chci) hledat kompromisy a smírná řešení. Je to sakra těžké... A žádná odměna na obzoru (nemyslím na materiální odměnu - stačila by možnost ovlivňovat věci). Jen dobrý pocit a mlhavý výhled na to, že se díky našemu snažení v Olomouci něco změní. Tak si někdy říkám - proč nejsem zpěvačkou? 

Moc by se mi to líbilo. Strašně ráda zpívám a už při zpěvu v obýváku zažívám slastné pocity. Co teprve před publikem! Musí to být úžasné. Jsem tak vším ubitá, rodina, děti, práce, politika. A vše je tak nějak v útlumu – samé starosti – žádné radosti. Kdybych byla zpěvačkou, mohla bych jezdit po světě – no možná by mi stačilo po České republice – ne možná určitě! Měla bych spoustu peněz a mohla bych zaplatit dětem doučování, když jim něco nejde a nemusela bych vzpomínat na větné rozbory a chemické vzorce. S mužem bysme se viděli jen občas:-))) a to by znamenalo, že bysme se na sebe těšili. Politiku bych mohla ovlivňovat svými rozhovory v médiích – rvali by se o mě, protože bych byla hodně ostrá:-))) Ale nejkrásnější by bylo stát na pódiu a zpívat a posílat lidem tu energii, kkterou ještě pořád mám. A kterou já získávám při poslechu hudby.

Ale nejde to a je to holý nesmysl. A zpěvačky to asi nemají tak jednoduché, jak to vypadá. To všechno vím. Ale snít můžu, ne? Pomáhá mi to přežít. A taky ta hudba. Když mám pocit, že už je všeho moc – hlavně v politice, vždy se můžu utéct k muzice – bohužel jen k poslechu:-(( Takže když na svém blogu – www.politicka.sblog.cz – najdu další z urážlivých komentářů – můžu si říct: "Mám vás na háku, mám i svůj jiný svět, kam vy nemůžete!"  No asi spíš nechcete. Mezi mými kolegy je málo hudebních fandů. Na posledním koncertě, který jsem navštívila, nebyl opravdu žádný člověk z politiky. A docela mě bavila představa, jak by reagovala zpěvačka Lucia Piussy z kapely Živé kvety, kdyby věděla, že jeden z jejích fanoušků je členem konzervativní strany a dokonce kandidoval do parlamentu!

Vlastně ani nevím, jestli umím zpívat, takže asi zůstanu u toho, co mi jde. Budu obchodovat a z politiky taky neodejdu. Ale přátelé, nejsou to mé nejvyšší mety! Možná bych ráda byla poslankyní, možná bych ráda patřila k nejlepším marketingovým poradcům společnosti Seznam.cz – ale úplně nejraději bych byla bláznivou rockovou zpěvačkou! 

Reklama